Čitateljica se žali na neasfaltirano parkiralište, u bolnici vjeruju da su radnici zahvalni da uopće imaju gdje

D.P. | 9.3.2018. u 20:07h | Objavljeno u Aktualno

Na bivšem heliodromu Opće bolnice Varaždin uređeno je parkiralište koje je namijenjeno za djelatnike bolnice. Kako nam je ukazala čitateljica, prilikom uvođenja, djelatnicima su oduzete kartice za parkiranje koje su platili 300 kuna te im je rečeno da parkiraju na heliodromu, koji je, kako tvrdi, potpuno neadekvatan. 

- Zbog vremenskih uvjeta i snijega neasfaltirani heliodrom bio je pun rupa, pa oni koji tamo parkiraju uništavaju automobile. Uz to, ovih je dana bilo mokro i zaleđeno - ustvrdila je.

Ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić kaže da mogućnost besplatnog parkiranja radnika uz mjesto rada nije slučaj kod svih bolnica te da vjeruje da su radnici bolnice u pravilu zahvalni što imaju takvu priliku.

- Parkirališna mjesta radnika održavaju se sukladno vremenskim prilikama, tako je i prije vašeg upita dovezena podloga koja se sada nalazi na parkiralištu za radnike OBV te kojom će se riješiti sva oštećenja nastala posipanjem soli i čišćenjem snijega, a kada to budu dozvolili vremenski uvjeti - pojasnio je Kudelić.

Napominje i da navodi čitateljice o karticama za parkiranje nisu točni.

- Radnici kojima je određeno parkiranje na tim parkirališnim mjestima u zamjenu za ENC uređaje koje su platili dobili su ponovno nove ENC uređaje, a radnici koji su imali kartice također su u zamjenu za njih dobili ENC uređaje. Nitko od radnika nije bio u obvezi platiti zamjenski novi ENC uređaja tako da nitko nije financijski oštećen - ukazao je Kudelić.

Najavljuje da će se tijekom ove godine, ovisno o vremenskim prilikama, spomenuto parkiralište i asfaltirati.

-Također je na mnogim mjestima, tako i unutar bolničkog kruga, za vrijeme nepovoljnih vremenskih prilika zadnjih tjedana na području grada i okolnih mjesta bilo neadekvatno za parkiranje te po tom pitanju niti Opća bolnica Varaždin nije mogla ništa poduzeti. Opća bolnica Varaždin mišljenja je da se određene situacije treba objektivno sagledati u okviru realnih okolnosti te podržati mogućnost besplatnog parkiranja za radnike i poboljšati uvjete sukladno financijskim mogućnostima - zaključio je Kudelić.

Označeno u