Čehok u Caritasu: Mi nismo vladajući, već podložni i poslušni i slušamo očekivanja građana

vv | 24.12.2018. u 15:20h | Objavljeno u Aktualno

Danas smo na simbolično ovdje, budući da Grad Varaždin cijelu godinu surađuje s Caritasom Varaždinske biskupije, i kad je riječ o pučkoj kuhinji i kad je riječ o ostalim njegovim aktivnostima, ukazao  je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji je zajedno sa zamjenikom Zlatanom Avarom posjetio pučku kuhinju gdje je sudjelovao u podjeli blagdanskih obroka.

20181224_113006.jpg

Posebno je istaknuo da je Grad Varaždin, odnosno gradska razvojna agencija DAN, potpuno besplatno napravila i aplicirala na EU fond vrijedan projekt za Caritas, ali i širu zajednicu.

-Zahvaljujući tome, dobili smo dva milijuna kuna za prehranu gotovo 300-tinjak naših sugrađana. Dakle, obroke za njih će platiti Europa.  To je poklon Grada Varaždina i naše agencije svim građanima i Caritasu. Potrebiti trebaju biti sigurni da neće ostati bez svojeg obroka danas, ali i ostale dane kada svi ostali građani koji imaju svoje domove i u njima su s obiteljima, trebaju se prisjetiti onih koji to nemaju i danas su tu. Važno je imati ovakva mjesta, koliko god to bilo nepopularno. Međutim, i najbogatije države svijeta nažalost imaju pučke kuhinje. Stoga je dobro da takva mjesta postoje, da se ljudi mogu ovdje prehraniti,  ugrijati i družiti se, poručio je Čehok, dodajući da će Grad Varaždin i dalje pomagati novčano i kroz druge načine.

20181224_112940.jpg

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak ukazao je na obroke koje pučka kuhinja osigurava tijekom godine pa tako i u ove dane, ali i više od toga.

-Nastojimo stvoriti i obiteljsku atmosferu. Da se svi ovdje osjećaju kao u jednoj obitelji. Da osjete ljubav jer nije samo hrana bitna, već doživljaj zajedništva i ljubavi koji nastojimo tu u Caritasu ostvariti, naglasio je Mrzljak.

Upitan čine li vladajući dovoljno da siromašnih bude manje, biskup je rekao da oni to najbolje znaju.

-Mi nismo vladajući. Mi smo podložni i poslušni i slušamo očekivanja građana, dodao je Čehok.