Gradonačelnik Ivan Čehok sa svojim je zamjenicima, suradnicima i članovima Gradskog vijeća brojnim građanima od samog jutra dijelio besplatan grah

Čehok: Postali smo vlasnici prostora i organizirali proslavu praznika rada

Varaždinske vijesti | 1.5.2019. u 20:24h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Omiljeno okupljalište za proslavu Međunarodnog praznika rada i ove je godine za većinu Varaždinaca bila Drava, no za razliku od prethodnih godina, sada su uživali na uređenom i obnovljenom kupalištu, uz dravske bazene koji su već spremni za svoje prve kupače. Građani su iskoristili prigodu i lijepo vrijeme kako bi prošetali i novouređenom šetnicom kroz Dravsku šumu.

Gradonačelnik Ivan Čehok sa svojim je zamjenicima, suradnicima i članovima Gradskog vijeća brojnim građanima od samog jutra dijelio besplatan grah. Dobroj atmosferi pridonijeli su Centar tradicijske kulture, kuburaši iz Maruševca, plesni klub D&D, Varaždinske mažoretkinje, Društvo Naša djeca, Klub za starije osobe, grupe Glorija i Drugi program te Varaždinska građanska garda. Za mališane je postavljen lunapark.

Proslava Međunarodnog praznika rada najavljena je već u rano jutro kada su gradom odzvanjali zvuci budnica Gradskog puhačkog orkestra Hrvatskih željeznica Varaždin koji su sviranjem koračnica građane pozvali da se priključe slavlju na Dravskom kupalištu.

Gradonačelnik Ivan Čehok svim Varaždincima i Varaždinkama čestitao je Praznik rada.

- Ovo je tradicionalna akcija koju ove godine organizira Grad Varaždin zato što smo postali vlasnici ovog prostora. Takve manifestacije organiziraju se u cijeloj Hrvatskoj bez obzira na gospodarske okolnosti. Mislim da je u redu da danas rade gradska uprava i gradske tvrtke, a da ne rade oni koji su iskoristili slobodan dan. Spojili smo simboliku Praznika rada i ove manifestacije. Nakon svih radova i uređenja, ovo ovdje je sada multifunkcionalan prostor kojeg smo u vrlo kratkom roku uspjeli obnoviti, komunalno opremiti i sada je to omiljeno izletište svih Varaždinaca -  rekao je gradonačelnik.