Čehok o novim odvjetnicima Grada: Ne znam kako su odabrani, no jeftiniji su od prijašnjih

| 20.11.2017. u 18:27h | Objavljeno u Aktualno

Umjesto Odvjetničkog društva Kallay & partneri, Odvjetničkog društva Brlečić & partneri te Odvjetnika Marijana Petrića i Odvjetničkog društva Petrić i dr., Grad Varaždin odsad će u višemilijunskim sporovima zastupati Odvjetničko društvo Jelaković i partneri te Odvjetnički ured Darko Šabijan.

Odvjetničkim društvima, koja su Grad zastupala od 2012. godine, punomoći su opozvane u srpnju ove godine. U Gradu su nam krajem rujna odgovorili da traje prikupljanje ponuda o pružanju odvjetničkih usluga, nakon čega će se odlučiti kojem će se odvjetniku povjeriti zastupanje Grada.

To je i učinjeno, ali nam gradonačelnik Ivan Čehok nije mogao konkretno odgovoriti na pitanje kako su, odnosno zašto upravo Odvjetničko društvo Jelaković i partneri te odvjetnički ured nekadašnjeg županijskog državnog odvjetnika Darka Šabijana odabrani da ubuduće zastupaju Grad.

darko sabijan

- Ne znam kako su odabrana ta dva društva. Nema natječaja za odvjetnike, a vjerojatno je razlog to što je svaka odvjetnička kuća sklonija ili možda više radi na određenim poslovima. Odnosno, neke su usko specijalizirane ili za kazneno ili za trgovačko ili za građansko pravo. To su bila načela. Šabijan je bio državni odvjetnik, vjerojatno o postupcima zna više od drugih ili mu se može pokloniti više povjerenja nego nekome drugome...Ukratko, ne znam koji su točno razlozi, vjerojatno to piše u ugovoru, no to u ovom trenutku nije presudno. Važno je što su odvjetnici sada na paušalu, godišnje će nas svi stajati oko 500.000 kuna, a dosad im se plaćalo više od milijun kuna godišnje. Imali smo odvjetnike iz Zagreba, plaćali ih...Zašto bismo plaćali ljude iz Zagreba, a imamo svoje? - poručio je Čehok.

        Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u