Čehok: Nismo odustali od predizbornog obećanja, novi dom umirovljenika bit će u Biškupcu Foto: ilustracija / Pixabay

Čehok: Nismo odustali od predizbornog obećanja, novi dom umirovljenika bit će u Biškupcu

| 23.1.2019. u 18:30h | Objavljeno u Aktualno

Na konferenciji za medije o sufinanciranju troškova zbrinjavanja otpada umirovljeničkim samačkim domaćinstvima u Varaždinu, gradonačelnik Ivan Čehok kratko se osvrnuo na, kako je rekao, "špekulacije o najavljenoj izgradnji Doma umirovljenika".

Riječ je, podsjetimo, o predizbornom obećanju na temelju kojeg je, među ostalim, Udruga umirovljenika grada Varaždina dala podršku Čehoku uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika 2017. godine.

- Da, najavili smo da ćemo pronaći prostor za Dom umirovljenika, i taj prostor smo pronašli u Biškupcu i bit će uskoro predstavljen javnosti. Nikad nismo ni rekli da ćemo to napraviti u šest mjeseci ili u godinu dana, to je ozbiljan posao koji zahtijeva dobru pripremu, a mi smo tu pripremu napravili, dat ćemo lokaciju, ako treba raspisati međunarodni natječaj i potražiti investitora da naši umirovljenici mogu imati Dom, jer ovaj je prenapučen i čeka se predugo. Nismo odustali od tog našeg predizbornog obećanja, mi to provodimo, ali to je ozbiljan posao. Ne možemo doći s površinom od 10.000 kvadrata i reći da ćemo tu napraviti Dom. To mora biti prostor koji ima i infrastrukturu, koji je u gradu, koji ljudi mogu koristiti, sa šetnicama, parkovima, liječnikom, zubarom, fizioterapeutom... - rekao je Čehok.

Najavljenu izgradnju Doma za umirovljenike prokomentirao je ovom prilikom i predsjednik Udruge umirovljenika grada Varaždina Viktor Mrzlečki.

- Drago mi je da se nije zaboravilo na predizborno obećanje o projektu Doma za umirovljenike, jasno da za to treba vremena, treba to osmisliti, projektirati, ali na tome se radi, i to mi je drago - rekao je Mrzlečki.