Čehok najavio radove: Nakon Lepoglavske ulice, na red dolazi Banfica

| 5.6.2018. u 15:33h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je danas, zajedno sa svojim zamjenikom Zlatanom Avarom i direktorom Varkoma Željkom Bunićem, obišao završene radove u Lepoglavskoj ulici te je ujedno najavio i radove na Banfici, na zamjeni vodovodne mreže i rekonstrukciji kolnika, u Preloškoj, Čakovečkoj, Vukovarskoj, Osječkoj i Labinskoj ulici.

- Ovo je ogledni primjer kako bi se trebalo raditi. Ova gradska vlast je obećala bagere i kamione na ulicama i to moramo ispuniti da konačno komunalno uredimo grad. U Lepoglavskoj ulici vodovodne cijevi i ostala oprema nije se promijenila 50 godina. Nakon Lepoglavske, Braće Radić i dijela Ivanečke idemo na Banficu, koju se isto nije diralo 40 godina. Tamo još imamo cijevi od lijevanog željeza i zbog toga tamo stalno imamo kvarove. Želim reći građanima da ćemo zapravo raskopati Banficu. Radi se o pet ulica, oko 2 km – rekao je Čehok, te dodao je ovo novina jer se ide s jednim izvođačem, Varkomom

– Varkom će napraviti projekt i dinamiku i onda pozvati sve ostale izvođače komunalne infrastrukture. Nakon vodovoda i kanalizacije ide i optička mreža te će se rekonstruirati i plinska mreža. Na kraju će ići i novi sloj asfalta. S Varkomom dobivamo pouzdanog investitora. U zadnjih pet-šest godina investiralo se do 1,5 milijuna godišnje, a mi ćemo sada samo na Banfici investirati 10 milijuna. Prema tome vidite kakva je to razlika -

Radovi na Banfici započet će 26. lipnja.

Direktor Varkoma, Željko Bunić, istaknuo je kako je ukupna investicija za uređenje Lepoglavske ulice bila oko milijun kuna, od čega je Varkom financirao 80 posto, a Grad 20 posto.

- Ovo je nastavak jednog komunalnog tsunamija. Nakon završetka radova na dravskim bazenima krajem lipnja, kreće se na Banficu, a radovi bi trebali potrajati oko dva mjeseca. Više od 50 posto prihod Varkoma priskrbljuju Varaždinci pa je i red da im to na ovaj način vratimo - istaknuo je Bunić.

DSC 5357