Čačić: Tužbe Čistoće uvredljive, ako ne znaju raditi posao, neka se maknu! Foto: Krešimir Đurić/Ilustracija

Čačić: Tužbe Čistoće uvredljive, ako ne znaju raditi posao, neka se maknu!

IHR/Varaždinske vijesti | 6.2.2019. u 11:34h | Objavljeno u Aktualno

Odvoz otpada i nedavni prosvjedi u Varaždinu nisu mimoišli ni današnji aktualni sat Županijske skupštine.

SDP-ov vijećnik Luka Zrinski rekao je kako su dosad u Varaždinu organizirana dva prosvjeda zbog Čistoće koja je počela prijavljivati općine i gradove koji su našli kvalitetniji odvoz otpada te im šalje inspekcije.

- Župane, ta priča treba postati županijska. Zanima me podržavate li te ljude i što mislite, je li u redu to što Čistoća radi općinama i gradovima? – pitao je SDP-ov vijećnik.

Župan Radimir Čačić je rekao da je dosad vidio svakakve gluposti, ali da je netko dva puta skuplji od svojih susjeda, ne.

- Ako taj susjed radi po istom ili istim zakonima, valjda bih prvo pogledao kako radi susjed. Osobno bih nešto od njega naučio, a zadnje što bih učinio je to da bih ga tužio. Što ima Čistoća tužiti? To je uvredljivo. Ako ne znaju raditi, neka se maknu. Kakva je to glupost da građani Varaždina dva puta skuplje plaćaju smeće nego drugi. Nije nam  cilj da plaćamo direktora i ekipu u Čistoći. Nešto tu ozbiljno smrdi i građani imaju pravo na to upozoriti. Nadam se da ćemo dobiti neke rezultate od toga – rekao je varaždinski župan.