Čačić obišao obnovljene dionice županijskih prometnica, vrijednost radova 2,5 milijuna kuna Foto: Varaždinska županija

Čačić obišao obnovljene dionice županijskih prometnica, vrijednost radova 2,5 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 17.10.2018. u 17:02h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Krešimira Horvata te djelatnika ŽUCA- Nenada Koščaka i Dejana Radata obišao lokacije na kojima je obnovljeno pet asfaltnih tepiha, i to najprije u Petrijancu, zatim Maruševcu, Klenovniku te dva u Zlogonju, na području Grada Lepoglave, a ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 2,5 milijuna kuna.

Spomenute dionice tepiha izvedene su u skladu s godišnjim planom na pozicijama s dotrajalim habajućim slojem asfalta te se radi o dionicama koje se nalaze unutar naseljenih mjesta gdje se predmetnim radovima povećava kvaliteta odvijanja prometa.

Župan Čačić izrazio je zadovoljstvo radovima te ulaganjem u prometnu infrastrukturu, a vidno zadovoljni bili su i načelnici Petrijanca Željko Posavec, Maruševca Damir Šprem, Klenovnika Mladen Blaško kao i dogradonačelnik Lepoglave Hrvoje Kovač koji su se zahvalili županu te Županijskoj upravi za ceste na pomoći i ulaganju.

- Vrijeme je bilo idealno za takve radove, a dionice se definiraju u skladu sa željama lokalne samouprave koja tu ima ključan utjecaj, bez obzira na to što je riječ o županijskim cestama, budući da lokalna samouprava definira koje su to točke gdje se posebno mora intervenirati, s tim skromnim sredstvima koja imamo. Ono što očekujemo i vjerujemo da će od ove godine na dalje dobivati barem jedan dio sredstava koja su dodatno stavljena u budžet jedne neobične institucije kad govorimo o cestama, a to su Hrvatske vode. U naselju Strmec Podravski, koje pripada Općini Petrijanec, podignuta je značajno kvaliteta same prometnice, vrijednost radova iznosila je 520 tisuća kuna.U Maruševcu imamo tepih asfaltni tepih vrijednosti 370 tisuća kuna, istovremeno radimo i u Druškovcu 600 tisuća kuna u partnerstvu s općinom, radi se o tepihu, odvodnji i uređenju pješačke staze, pred nama je još nekoliko zahvata. U Klenovniku je uređeni asfaltni tepih vrijednosti 297 tisuća kuna, kompletno financiranje od je strane ŽUC-a, a slijedeće godine ćemo vidjeti što još u ovoj općini treba uraditi. Obilazak smo završili u Zlogonju, gdje je osim asfaltnog tepiha , proširena cesta, napravljena odvodnja i uređeni nogostup. Oko uređenja nogostupa i proširenja ceste uključio se i Grad Lepoglava sufinancirajući taj projekt s 25 % - rekao je župan Čačić te dodao kako ŽUC poznaje svu problematiku svojih cesta, no lokalna samouprava ipak definira prioritete.

Dionica koja prolazi kroz Maruševec nalazi se blizu srednje škole dok je izgradnjom nogostupa u Zlogonju značajno podignuta sigurnost prometa, prvenstveno pješaka.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački podsjetio je da su posljednje godine bile vrlo teške ia zahtjevne za sve županijske uprave za ceste.

- Znamo da je poremećeno financiranje od strane zakonskih akata vezanih uz sufinanciranje, ali mi unatoč tome uspijevamo uvijek, osim za klizišta i redovne probleme koje imamo na cestama, 3 do 4 milijuna kuna uložiti u asfaltne tepihe. Riječ je o presvlačenju dotrajalih slojeva asfalta koji su na neki način i najbitnija stvar, jer održavamo ono što već otprije imamo i podižemo kvalitetu odvijanja prometa na svim prometnicama – zaključio je Osonjački.

Galerija slika