Čačić najavio ponovno otvaranje dopisništva HRT-a u Varaždinu

Danica Pajtak | 20.9.2017. u 11:02h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić na današnjoj je sjednici Županijske skupštine najavio skori mogući povratak dopisništva HRT-a u Varaždin, odgovarajući na pitanje Nenada Koščaka iz NS Reformista o mogućnosti vraćanja dopisništva HRT-a u Varaždin.

Istaknuo je kako je gubljenje dopisništva HRT-a jedna od varaždinskih sramota, ali i sramota HRT-a.

- Sramota je da je HRT-u uopće palo na pamet da ovaj cijeli prostor objedini i racionalizira poslovanje, bez razmišljanja o funkciji javnog servisa za građane. Kada se pogleda broj priloga jasno je koliko se prati Međimurje, a koliko nas i zato sam otišao do predsjednika Uprave i rekao da to tako ne može funkcionirati, i da Centar mora biti u Varaždinu u odnosu na veličinu, značaj. Naravno, nemamo ništa protiv Centra u Međimurju, ali on mora biti i tu - naglasio je Čačić te kazao kako postoji dogovor s Upravom o ponovnom otvaranju Centra HRT-a u Varaždinu.

- Oni žele prostor, koji nije na njihov trošak i mi smo to našli prostor. Prostor je 10 minuta od centra s parkingom i o tome smo obavijestili Upravu HRT-a i očekujemo da se to riješi - kazao je Čačić.

Označeno u