Čačić: "Moralno smo spaljena zemlja u kojoj je Turudić ključni čovjek pravosuđa" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čačić: "Moralno smo spaljena zemlja u kojoj je Turudić ključni čovjek pravosuđa"

VV | 22.2.2024. u 17:07h | Objavljeno u Aktualno

- Imamo jedno potpuno zarobljavanje države koje je bitno snažnije nego u vrijeme Tuđmana. Tada smo imali jedno otvoreno, brutalno i primitivno zarobljavanje pod silom, sjetite se “stojedinice”, bilo je prijetnji i metkom u čelu, ali stvarno zarobljavanje države kakvo imamo danas je bitno gore. Danas nema tog straha od ubojstva ili premlaćivanja, uhićenja malo manje, ali gubitka posla, potpune ovisnosti, sprječavanje uspjeha tvrtki kada na bilo kakav način dodiruju državu, da. Vi danas nemate portira koji nije postavljen odlukom HDZ-a, kamoli ravnatelja i liječnika. Danas imamo jednu lektimaciju, a takva država nema budućnost pod vodstvom Plenkovića koji je davao nadu, koji se u političkoj orijentaciji od mene ili Milanovića ne razlikuje ni u čemu. To je građanski centar, samo su iz sebičnih ambicija otišli tamo gdje mogu te ambicije ispuniti - rekao je predsjednik Reformista Radimir Čačić gostujući u Novom danu kod Tihomira Ladišića, objavio je N1.

Čačić je ustvrdio kako smo "moralno spaljena zemlja, gdje se jedan Turudić pojavljuje kao ključni čovjek pravosuđa".

- To je uvrjedljivo za svakog građanina ove zemlje. Ovo što se događa nije slučajno, polako se to silno gađenje povećava - ustvrdio je čelnik Reformista, koji je komentirao i sinoćnu raspravu o rapuštanju Sabora.

- U Saboru ima različitih bedaka, primitivnih tipova koji su sinonim za afere, ali nitko nije toliko glup da bi pomislio da će oporba nametnuti datum izbora. Da to može ne bi bila oporba. Ona radi ono što može, otvara temu i razgovara o tome koliko je važno da se promjeni vlast. Ova groteska Plenkovića da izlazi s pričom o radikalnoj ljevici, pa daj se saberi. Ja sam radikalna ljevica? Pa ti si bio debelo u komunističkom gnijezdu obiteljski kad su mene osudili na osam mjeseci zatvora zbog rušenja samoupravnog socijalizma - ustvrdio je Čačić koji je komentirao kako će tko proći na izborima.

- Ne može "Možemo" s 8 posto stići SDP koji ima 17 posto, ali SDP svojim okupljanjem se može dići na iznad 20 posto i onda se otvaraju brojne opcije i dodao kako su potencijalni partneri HDZ-a, osim Domovinskog pokreta, “svi oni koji nisu rekli ništa protiv Turudića, kao što je Matija Posavec“.