Branko Godinić (HNS) o današnjoj podršci Čehoku kojeg je kazneno prijavio

D.P./Varaždinske vijesti | 30.5.2017. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno

Ovih dana varaždinsku političku scenu potresla je informacija kako Udruga umirovljenika na čelu s Brankom Godinićem iz HNS-a dala podršku Ivanu Čehoku i njegovim zamjenicima u drugom krugu izbora za gradonačelnika Grada Varaždina.

Podsjetimo, Branko Godinić je bio dugogodišnji gradski vijećnik HNS-a i jedan od supotpisnika kaznene prijave protiv Ivana Čehoka kojem je sada, u ime Udruge, pružio podršku.

Podsjetimo 2009. godine, HNS je podnio kaznenu prijavu protiv Ivana Čehoka, a prijavu su potpisali HNS-ovi vijećnici, među njima i Branko Godinić kojeg smo pitali kako danas gleda na to.

- Svako vrijeme nosi svoje, a u tom trenutku je smeće bio ogroman problem i smatrali smo da je gospodin Čehok nosioc greške. Međutim mi nakon pet i pol godina nismo uspjeli riješiti problem pa sad koliko je to bila greška gospodina Čehoka, toliko je i sad naša greška - kazao je Godinić koji nije izravno odgovorio bi li ponovno potpisao takvu prijavu ili smatra da je to bila greška.

Kazao je samo kako nije on osobno podnosio prijavu, već ju je podnosila stranka, a on je kao predsjednik jednog ogranka automatski bio i potpisnik.

- Najviše sam to potpisao zbog smeća, a ni mi sami nismo riješili pitanje smeća - kazao je Godinić te dodao kako odluka o tome da Udruga umirovljenika podrži Čehoka nije bila njegova odluka, već odluka Udruge.

Uz to, istaknuo je, kako se ne radi političkoj odluci, već odluci kojom se udruga bori za interese umirovljenika.

- Na Predsjedništvu Udruge umirovljenika donesena je većinom glasova odluka da idemo s Ivanom Čehokom. Dakle to nije moja ideja, nego je to ideja Predsjedništva do koje je došlo zbog toga što nismo ušli u Gradsko vijeće, s obzirom na to da smo na listi koalicije HNS-SDP-HSU-HSS-Laburisti bili tek na 12. i 23. mjestu - kazao je Godinić koji smatra kako umirovljenici moraju imati glas u Gradskom vijeću.

Inače, Udruga umirovljenika dala je podršku Čehoku zbog toga jer im je obećao gradsko zemljište koje će moći iskoristiti za izgradnju novog staračkog doma.