Branitelj Petar Mezej (70) uz pomoć Općine Bednja seli iz trošne kućice

| 22.12.2017. u 16:29h | Objavljeno u Aktualno

U ove predblagdanske dane 70-godišnji Petar Mezeja našao je novi, prikladniji dom. Naime, ovaj bivši branitelj, kojem je umrla životna partnerica, neće više živjeti u trošnoj kućici u Brezovoj gori, već će boraviti u Caritasovom domu u Sesvetskom Kraljevcu.

Da ova tužna životna priča dobije sretan završetak treba zahvaliti Damiru Poljaku, načelniku Općine Bednja i zamjeniku ravnatelja Opće bolnice Varaždin, gdje je branitelj primljen uoči blagdana zbog lošeg zdravstvenog stanja.

- Budući da smo znali u kakvom je zdravstvenom stanju, kao i da nema odgovarajući smještaj, kao ustanova smo kontaktirali Centar za socijalnu skrb, koji mu je dogovorio smještaj u Caritasovu prihvatilištu u Sesvetskom Kraljevcu, dok je Općina Bednja pripomogla time što je ustupila službeno vozilo za prijevoz našeg mještanina - rekao nam je Poljak.

Prije dolaska u bolnicu, Mezeja je jedva preživljavao u Brezovoj gori, zbog čega mu se i narušilo zdravstveno stanje. Naime, ostao je potpuno sam nakon smrti nevjenčane supruge s kojom je nakon rata došao živjeti u Bednju. Za vrijeme rata bio je pripadnik 9. bojne HOS- a u Splitu, a na ratištu je bio 18 mjeseci.

- Nekako u to vrijeme su - sreo sam svoju voljenu. Susreli smo se u Crvenom križu Grgura Ninskog i nakon toga smo otišli živjeti kod nje, odnosno u vikendicu - rekao nam je Petar, dodajući da partnerica nije imala lijepi život, budući da ju je bivši suprug zlostavljao.

Zbog male mirovine teško se živjelo. Kako nam veli, znalo se jesti jedanput na dan, a što se odrazilo i na njegovo zdravlje...

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti koji je na kioscima već u subotu 23. prosinca