Bosilj: Vlada RH konačno shvatila da smo pripremili jedino logično i provedivo rješenje

vv | 24.10.2023. u 16:51h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je nakon današnjeg sastanka s Davorom Filipovićem, ministrom gospodarstva i održivog razvoja komentirao najavu da će se sredstvima iz državnog proračuna u potpunosti financirati rješenje baliranog otpada u Gospodarskoj zoni Brezje na ulazu u Varaždin:

"Najavom da će u potpunosti sredstvima iz državnog proračuna financirati rješavanje 18 godina starog problema varaždinskog baliranog otpada, Vlada Republike Hrvatske je konačno shvatila da smo posljednjih godina napravili odličan posao i pripremili rješenje koje je jedino logično i provedivo.

Cijelo vrijeme otkad smo ostvarili izbornu pobjedu i uhvatili se u koštac s nagomilanim problemima u Varaždinu, inzistirali smo na rješenju baliranog otpada i uvjeravali sve kako smo našli pravi način. Pripremili smo svu potrebnu dokumentaciju, pripremili teren i pritiskali Vladu da nam da suglasnost. Koliko smo dobro odradili posao i pripremili kompletan plan dovoljno govori podatak da je Vlada prihvatila naše rješenje financirati u punom iznosu. Nisu morali mnogo razmišljati, jer da su postupili drugačije i dalje nastavili s opstrukcijama to bi im se višestruko obilo o glavu.

To je naša velika pobjeda i potvrda kako smo radili potpuno ispravno i zakonito. Sav naš trud se isplatio, a isprazni napadi, prijave i razne opstrukcije ovim činom padaju u vodu. Na početku mandata obećali smo građanima kako ćemo riješiti bale. Osobno sam pozvao na to da se zaboravi na stranačku pripadnost kako bi nam interes građana bio u prvom planu. Svi koji su tada razmišljali drugačije plešući kako su im nalagali dnevnopolitički interesi, napadajući nas i optužujući, sada i sami moraju priznati da su bili u krivu. Stranačka matematika zbrajanja i oduzimanja političkih poena na polju bala trajala je 18 godina.

Mi sada na kraju te sage nećemo napraviti tu grešku, već ćemo s istim poštenjem i zalaganjem ustrajno rješavati i druge probleme koji opterećuju Varaždin očekujući druge političke snage i Vladu da se također uključe i prihvate suradnju na dobrobit svih građana kao što su se sada uključili u rješavanje problema bala."