Biskup Josip Mrzljak: "Nedjelju osloboditi od rada"

| 19.12.2016. u 11:46h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Tijekom dvodnevnog “predsjedanja” iz Varaždinske županije biskup Josip Mrzljak se susreo s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović s kojom je razgovorao o dvjema temama.

- Govorili smo o tome da bi trebalo nedjelju osloboditi od rada – objasnio je biskup naglašavajući da bi se time također utjecalo i na lošu demografsku sliku sjeverne Hrvatske. Biskup smatra da bi se trebali donijeti zakoni kojima bi se regulirao rad.

Usporedio je rad u trgovačkim lancima izvan Hrvatske i našim.

- Kakav će Božić imati majke koje rade na Badnjak do polnoćke? – priupitao se biskup, nadovezujući se da donacija od tisuću eura nije rješenje problema.

Druga se tema odnosila na organiziranje križnog puta i rješavanje pitanja dostojanstvenog ukopa svih stradalih i rješavanja pitana nestalih.

- Svakog dana čitamo o raznim kontroverzama i zbog toga još uvijek ne možemo neke stvari staviti na svoje mjesto i ići naprijed. I dok to ne učinimo bit ćemo opterećeni. Zbog toga ćemo se i dalje svađati jesmo li ili nismo za dom spremni – zaključio je biskup, upozorivši da jedna rečenica može masu ljudi posvađati.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u