FOTO Biliću Ludbreg, Jenkaču Novi Marof, Batiniću Ivanec

VV | 21.5.2017. u 20:57h | Objavljeno u Aktualno

U 19 sati zatvorena su birališta u Hrvatskoj, pa tako i u Varaždinskoj županiji. Državno izborno povjerenstvo objavilo je privremene rezultate lokalnih izbora koji su još uvijek nepotpuni jer nisu svi obrađeni.

U izbornoj utrci za gradonačelnika u Ludbregu već u prvom krugu je pobijedio Dubravko Bilić (58,78%), dok je u Varaždinskim Toplicama pobijedila Dragica Ratković (57,75%). U Novom Marofu pobjedu je odnio Siniša Jenkač (60,74&), a u Ivancu Milorad Batinić (51,25 %). U Lepoglavi se ide u 2. krug, i to Marijan Škvarić i Željko Šoštarić.

U Varaždinu, u 2. krug izbora za gradonačelnika ići će Ivan Čehok (41,05%) i Alen Kišić (22,34%), dok je Damir Habijan na trećem mjestu s gotovo 15 posto glasova.

Za mjesto načelnika, u prvom krugu u općini Sveti Đurđ pobijedio je Josip Jany, dok je u općini Breznički Hum pobjedu odnio Zoran Hegedić. U općini Trnovec Bartolovečki u prvom je krugu pobijedio Zvonko Šamec, a u općini Vinica Marijan Kostanjevac. U općini Kneginec Gornji za načelnika je ponovno izabran Goran Kaniški, a u Beretincu Igor Kos, dok je u općini Bednja pobjedu odnio Damir Poljak.

U Breznici je pobijedio Stjepan Krobot, u Cestici Mirko Korotaj, a u Jalžabetu Mirko Magić. U Ljubeščici načelnik će biti Nenad Horvatić, koji je na izborima bio bez protivnika. Mali Bukovec će voditi Darko Marković, a u Martijancu su izabrali novog načelnika, Dražena Levaka. Sračinec će nastaviti voditi Božidar Novoselec, a općinu Sveti Ilija nastavit će voditi Marin Bosilj. U općini Visoko pobijedio je Dragutin Mateković.

U Petrijancu će se za načelnika boriti Vladimir Kurečić i Željko Posavec, a u Velikom Bukovcu Franjo Vrbanić i Zvonko Hlebar. U 2. krug u Vidovcu idu Bruno Hranić i Ines Pavleković, a u Klenovniku Mladen Blaško i Slavko Cerovčec. U općini Maruševec u 2. krug idu Damir Šprem i Ivan Šagi. Jednako tako, u Donjoj Voći snage će odmjeriti Krunoslav Jurgec i Ivana Šteković.