Bilić imenovan u u Pododbor za praćenje Sporazuma o partnerstvu između RH i Europske komisije

VV | 30.8.2017. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić imenovan je u ime Udruge gradova u Pododbor za praćenje Sporazuma o partnerstvu između Republike Hrvatske i Europske komisije za korištenje EU strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020., a 22. kolovoza u Zagrebu u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU održana je i prva sjednica.

- Na sjednici su državni tajnici u Ministarstvu, Spomenka Đurić i Velimir Žunac predstavili što je učinjeno u razdoblju od prethodne tri godine, zaključno s 31. prosincom 2016. godine, odnosno koliko smo kao država bili uspješni u povlačenju europskih sredstava prema dogovorenih 11 tematskih ciljeva. Nitko od nas ne može i ne smije biti zadovoljan s ugovorenih samo 9 posto od ukupne svote koja nam stoji na raspolaganju i s činjenicom da u 4 tematske cjeline nemamo započetih projekata. - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Konkretno radi se o tematskom cilju 2 – povećanje pristupačnosti i kvalitetna uporaba informacijskih i komunikacijskih tehnologija, tematskom cilju 5 – promicanje prilagodbe klimatskim promjenama, tematskom cilju 7 – Promicanje održivog prometa i eliminacija uskih grla u ključnim mrežnim infrastrukturama te tematskom cilju 11 – Jačanje institucionalnih kapaciteta javnih tijela te učinkovite javne uprave).

-Pred svima nama je veliki zadatak da se apsorpcija europskih sredstava poveća tijekom ove godine kako bismo izbjegli opasnost od smanjivanja dodijeljenih nam sredstava. Grad Ludbreg je dobar primjer korištenja europskih fondova, a najnoviji potpisani projekt iz programa „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“ pripomaže i ostvarenju nacionalnih ciljeva.“ – istaknuo je Dubravko Bilić

Označeno u