Baisovi još prije pet šest godina prekinuli poslovnu suradnju s Agrokorom i - uspjeli

Ivica Kruhoberec, Martina Pižeta | 10.4.2017. u 12:30h | Objavljeno u Aktualno

- Još prije pet šest godina rekli smo dosta - veli nam Josip Bais, vlasnik poljoprivrednog gospodarstva Grunt iz Imbriovca, koje godišnje proizvede više od tisuću tona povrća.

S Agrokorom, odnosno poduzećima iz njegovog poslovnog sustava, puno je radio, ali je suradnju prekinuo oko 2011. godine, što se pokazuje pametnim potezom danas kada mnogi strepe zbog neprilika u kojima se našao najveći poslodavac u Hrvatskoj pa i šire.

- Puno smo radili za Agrokor, posebno kada smo isporučivali presadnice nakon što je Todorić kupio Belje. Nakon toga su naše tri obitelji, koje žive od proizvodnje povrća, odlučile da prekidamo s Agrokorom. Nešto smo, doduše, izgubili jer nismo mogli sve naplatiti. No razišli smo se s malim bolom i više nismo htjeli raditi. Bilo je to prije pet- šest godina kada smo shvatili kuda to ide, odnosno da će se sve sunovratiti - prisjeća se Bais.

Naglašava da se ne može u poljoprivredi raditi s kreditima koji imaju kamatu desetak i više posto.

- Kao običan poljoprivrednik vidio sam da se povećavaju dubioze koje će netko morati kad tad platiti. Bojim se danas da ćemo to biti svi mi, građani Hrvatske. U takvoj situaciji ne bi bili da su svi u državi radili što su trebali - kaže Bais čije je gospodarstvo, nakonn raskida s Agrokorom, povećalo isporuke Podravki s kojom radi 30 godina, a počeo je raditi i s NTL-om te KTC-om, koji plaćaju u dogovorenim rokovima, tako da problema nema...

Cijelu priču o tome kako je uspjelo poljoprivredno gospodarstvo iz Imbriovca koje je prekinulo s Agrokorom još 2011. čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u