ANKETA: U kojoj mjeri ste upućeni što se događa s našim/vašim otpadom?

vv | 22.11.2023. u 13:49h | Objavljeno u Aktualno

Korak prema zelenijoj budućnosti Hrvatske je i jedan od strateških projekta u području gospodarenja otpadom - izgradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Ovaj značajan projekt važan je korak prema uspostavi cjelovitijeg sustava gospodarenja otpadom u čak četiri najsjevernije hrvatske županije, a podrška projektu i aktivno uključivanje svih građana ima neizmjeran značaj u ostvarenju ovog važnog cilja.

Projekt RCGO Piškornica predstavlja integrirani pristup gospodarenju otpadom, usmjeren na smanjenje negativnog utjecaja na okoliš, poticanje recikliranja i stvaranje održivog društva, ali i na edukaciju svih građana o tome zašto je važno u prvom koraku, na kućnom pragu pravilno razvrstavati otpad. Izgradnjom Regionalnog centra stvorit ćemo infrastrukturu koja je potrebna ne bi li na najsigurniji mogući način, naš otpad krenuo od naših domova, pa do komunalnih društava i potom do centra u kojem će onaj ostatni otpad koji još uvijek ima neku vrijednost biti odvojen i zbrinut, a odlaganje otpada kao zadnji i najmanje poželjan korak u gospodarenju otpadom, bit će znatno manje nego što je to sada.

Istraživanje tržišta - vaš doprinos održivoj budućnosti

Kako bismo osigurali da RCGO Piškornica optimalno odgovara potrebama naše zajednice, pokrenuli smo opsežno istraživanje tržišta. Želimo čuti vaše mišljenje koje će nam pomoći razumjeti i čuti od građana kako vide sadašnjost i što očekuju da se promjeni u sustavu gospodarenja otpadom.

Molimo vas da izdvojite nekoliko minuta kako biste popunili našu anketu. Vaše vrijedne povratne informacije bit će ključne u definiranju prioriteta, usluga i pristupa u vezi s gospodarenjem otpadom, ali i edukativnim aktivnostima koje projekt ima u planu provoditi u školama i ostalim obrazovnim ustanovama.

Anketa je dostupna ovdje.

Hvala vam na podršci i suradnji u stvaranju zelenijeg i čišćeg okoliša za sve nas! Pratite nas kako biste ostali informirani o napretku projekta i pridružite nam se na putu prema održivoj budućnosti.

Više o RCGO Piškornica možete saznati na www.rcgo-piskornica.hr