3. MO: Sutra će se prikupljati potpisi kako bi se riješio problem javnog parkirališta

| 30.11.2016. u 15:19h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Sutra, 1. prosinca, će u Zagrebačkoj ulici 17 u 3. mjesnom odboru trajati prikupljanje potpisa suvlasnika stanova za rješavanje sve većih problema s parkirnim mjestima u toj gradskoj četvrti, najavila je Otilija Cvetko, gradska vijećnica HDZ-a i predsjednica 3. temeljnog ogranka te stranke na današnjoj konferenciji održanoj u prostorijama 3. mjesnog odbora.

Cvetko je istaknula da je u stambenim zgradama u Zagrebačkoj 13, 15, 17 i 19 te onima u Kozarčevoj i Prešernovoj više od 500 stanova, a parkirnih mjesta je svega 180.

Riječ je o parkiralištu između zgrada koje je postalo javno pa se stanari okolnih zgrada nemaju gdje parkirati.

-Situacija je sve gora. Parkiralište je besplatno, pa to svi koriste čak i građani koji rade u centru grada, pa tako i djelatnici gradske uprave. Već sam nekoliko puta na Gradskom vijeću od gradonačelnika Gorana Habuša tražila da se na parkiralištu dopusti parking samo za suvlasnike stanova, uz plaćanje mjesečne ili godišnje naknade. Međutim, pomaka nema. Budući da su nam u Gradu rekli da moramo prikupiti potpise stanara, mi krećemo sutra kako bi se nešto napokon poduzelo – istaknula je Cvetko.

Gradu Varaždinu će uputiti prijedlog s dva moguća rješenja.

- Jedna mogućnost je da Komunalni odjel svakom suvlasniku stana izda naljepnicu za iscrtano parkirno mjesto i to za minimalnu mjesečnu naknadu od 40-ak kuna ili godišnju od 500 do 600 kuna – navela je.

Drugi prijedlog je da se postave kamera i elektronski stupovi koji bi očitavali registarske oznake automobila.

- Automobili koji neće biti evidentirani, neće moći ulaziti na parkiralište. Pravo parkiranja imali bi samo stanari ovog dijela 3. MO-a, naravno također uz određenu naknadu – navela je Cvetko.

Osim problema s parkirališnim mjestima na konferenciji se dotaknulo i problem derutnih nogostupa te oborinskih voda na području 3. MO.