Predsjednik varaždinskog HDZ-a u najužem izboru za budućeg ministra gospodarstva? Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Predsjednik varaždinskog HDZ-a u najužem izboru za budućeg ministra gospodarstva?

Varaždinske vijesti | 15.12.2023. u 12:22h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski HDZ-ovac Damir Habijan trebao bi biti novi ministar gospodarstva i održivog razvoja nakon smjene Davora Filipovića, piše portal 24 sata.hr.

Informacija nam je potvrđena iz više izvora u stranci koji s njegovim imenom barataju kao kandidatom koji će preuzeti tu funkciju iako se ime novog ministra još čuva u tajnosti. I oni koji nisu mogli komentirati i potvrditi da se radi o njemu, tu informaciju nisu opovrgnuli.

Podsjetimo da su i potpredsjednici Vlade Branko Bačić i Tomo Medved rekli da je kandidat za ministra već izabran i bit će predložen sljedeći tjedan na izvanrednoj sjednici Sabora.

Radi se o 41-godišnjem pravniku i saborskom zastupniku u kojega šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković ima puno povjerenje i lojalan je stranc, piše portal 24 sata.hr.

Habijan je jedan od zastupnika kojeg najčešće šalju da brani politike HDZ-a. Plenković se, tumače nam, odlučio za Habijana kako bi i HDZ sa sjevera dobio jaku političku funkciju u Vladi.

Nakon uhićenja bivšeg ministra Darka Horvata više nemaju svoje predstavnike u tom izvršnom tijelu vlasti. Habijan u svom životopisu navodi da je specijaliziran za trgovačko pravo i to mu je praktički jedina poveznica s gospodarstvom.

Diplomirao je na temu sportskog prava, točnije, na temu "Sportsko pravo u EU: Studije usklađenosti pravila FIFA-e i UEFA-e s pravom EU", navodi portal 24 sata.hr.